Home » Hoe tevreden ben je met je huidige functie?
Hoe tevreden ben je met je huidige functie?
Hoe tevreden ben je met je huidige functie? Twijfel je soms of dit wel de baan is die je wil blijven doen? Volgens verschillende specialisten kan het niet gelukkig zijn in je huidige baan leiden tot een depressie. De oplossing bestaat. Je moet simpelweg tijdig aan de alarmbel trekken
Weet je niet goed of je ongelukkig bent in je huidige baan? Doe dan onze test.
Zo achterhaal je meteen of het tijd is om een nieuwe baan te zoeken.
1. Je denkt voortdurend aan je werk
De avonden en weekends zijn er om te ontspannen. Blijf jij tobben over wat er allemaal verkeerd is gelopen op de werkvloer? Dat verhoogt de kans op een depressie. De kunst is om in je vrije tijd echt te leren genieten.
2. Uitstapjes met collega’s vreten energie
Een etentje of een avondje stappen met enkele collega’s? Klinkt leuk! Tenzij je niet lekker in je vel zit. Dan voelt het eerder als een verplichting en dan kost het alleen maar energie. Misschien zuigt je huidige baan je wel leeg. Dat is een vaak voorkomende reden om sociale contacten te mijden.
3. Je hebt fysieke klachten
Een depressie is niet enkel een aanval op je mentale welzijn. Het gaat heel vaak gepaard met allerlei pijntjes: maagkrampen, hoofdpijn, … Je weerstand kan zelfs dalen en daardoor word je alleen maar vatbaarder voor andere ziektes.
4. Je hebt een kort lontje
Als je ongelukkig bent op het werk, heeft dat ook een effect op je gemoed. Betrap je jezelf weleens op snauwen? Misschien zelfs geheel onterecht? Als je een collega voor iets kleins begint af te blaffen, zit je wellicht niet goed in je vel.
5. Je klaagt en zaagt voortdurend over je baas en/of collega’s
Wie niet helemaal tevreden is met zijn job, klaagt. En zaagt. Niet alleen tegen collega’s, maar ook tegen familieleden en vrienden. Dat lucht tijdelijk misschien heel even op, maar gezond is het niet. Want het berooft je van je mentale kracht.
6. Je zit in een negatieve spiraal
‘Ik krijg nooit de leuke opdrachten’. ‘Ik zal wel geen opslag krijgen.’ Die negatieve gedachten ontstaan in je hoofd als je niet lekker in je vel zit. Het resultaat is een vicieuze cirkel. Het glas is alsmaar vaker halfleeg in plaats van halfvol.
7. Uit bed raken is nog moeilijker
Kijk je er elke dag tegen op om naar het werk te gaan? Dan geraak je wellicht moeilijk uit bed. Logisch, want elke stap uit bed is een stap dichter bij je werk.
8. Je prestaties doen er niet zo veel toe
Stel je taken vaak uit? Of is je betrokkenheid ver zoek? Ook dan heb je wellicht de interesse in je werk verloren.
Resultaat?
Kon jij je in geen of slechts weinig van de signalen hierboven beschreven herkennen? Goed zo! Dan doe jij je werk nog altijd graag en zit je absoluut op je plaats. Geniet ervan, zoveel je kan!
Waren meerdere signalen hierboven duidelijk herkenbaar? Dan is het een goed idee om stilletjes uit te kijken naar een nieuwe baan. En daar helpt het team van DM Back on Track je graag mee!